Neohodnoceno

Čát Čapát Pakora masala

Momentálně nedostupné
75 Kč

Složení: cizrnová mouka, kmín, adžvajen, asafoetida, zázvor, máty, sušené mango, černá sůl, černý pepř, mořská sůl, paprika, chilli, černý kmín, koriandr, zelený kardamom, semena granátového jablka, kurkuma. 

Vyrobeno v České republice

Recept na pakoru:

  • 100 gramů cizrnové mouky
  • Voda
  • 50 g cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce Čát Čapát Pakora Masaly
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • Olej na smažení

Postup: 

  1. Promíchejte 100 gramů cizrnové mouky a 1 lžící Čát Čapát Pakora Masaly. Postupně přidávejte vodu a míchejte, dokud nevznikne husté těsto. Nyní zamíchejte těsto robotem nebo ručně asi 15 minut, přidejte nakrájenou cibuli a míchejte dalších 5 minut . Zkontrolujte chuť, přidejte sůl nebo chilli podle uvážení.
  2. Zahřejte pánev s olejem. Když se olej přiblíží teplotě 180 °C, přidejte 1/4 lžičky prášku do pečiva do těsta a dobře promíchejte.
  3. Lžícemi naberte těsto a postupně ho vkládejte do horkého oleje. Když je pánev plná, nastavte střední teplotu vařiče a nechte pakory smažit 5 až 6 minut. Během vaření by teplota oleje neměla být příliš vysoká, jinak by pakory spálily z vnějšku a zůstaly by syrové zevnitř a teplota by neměla být méně než 140 °C, jinak by se pakory nasály olejem. Když jsou ze všech stran zlaté, vyndejte je z oleje a položte na papírovou kuchyňskou utěrku, která nasaje přebytečný olej.

Podávejte horké pakory s vaší oblíbenou omáčkou. Můžete je podávat i s jogurtem. Dobrou chuť.

Zpět do obchodu