Neohodnoceno

Čát Čapát Kuřecí omačka masala

Momentálně nedostupné
75 Kč

Složení: mořská sůl, paprika, chilli, černý pepř, sušené mango, asafoetida, kmín, adžvajen, skořice, zázvor, černá sůl, hřebíček, černý kardamom, zelený kardamom, fenykl, máty, koriandr, černý kmín, badyán, muškátový oříšek, česnek, kurkuma, kari listy, bobkové listy, muškátový květ.

Vyrobeno v České republice

 

Kuřecí omáčka masala recept:

  • 350 g kuřecího masa
  • 200 g jogurtu
  • 1 rajče
  • 1 citron
  • půl lžičky garam masala
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce masala Čát Čapát z balení označeného „B“
  • Hřebíček z balení označeného „B“
  • 1 list z balení označeného „B“
  • 5 černých a 1 červená paprika
  • špetka listů pískavice z balení označeného „C“

Postup: 

  1. 350 gramů kuřete osušte papírovými ubrousky. Vezměte citron a nakrájejte ho na polovinu, první polovinu použijte k potření kuřete, druhou polovinu použijeme později. Posypte kuře špetkou soli. Odložte kuře na 5 až 10 minut.
  2. 200 gramů jogurtu promíchejte s 1 lžící kuřecího masala Čat Čapat z balení „B“. Zkontrolujte chuť a případně přidejte sůl nebo chilli.
  3. Položte hrnec na sporák a nastavte vysokou teplotu. Přidejte olej a nechte jej zahřát. Zatímco se olej zahřívá, nakrájejte rajče na malé kousky.
  4. Do oleje nasypte masala z balení „B“ a zamíchejte. Přidejte kousky kuřete a dobře promíchejte. Nyní snižte teplotu na střední a míchejte kuře a koření, dokud se kuře nezezlátne. Přidejte kousky rajčat a míchejte další 2 minuty. Nyní přidejte jogurt se kuřecím masala a dobře promíchejte. Snižte teplotu na minimum, přikryjte nádobu víčkem a nechte jej vařit na 10 min, nebo dokud maso nebude měkké.
  5. Jakmile je kuře hotové, vypněte sporák, přidejte druhou polovinu citronové šťávy, posypte trochu garam masala a trochu lístků pískavice z balíčku „C“, přikryjte a nechte je na sporáku 5 minut.

Nyní je kuřecí omáčka připravena. Dobrou chuť!

Poznámka: Sušený česnek a zázvor jsou ve směsi koření, ale pro aroma můžete přidat lžičku čerstvého česneku a zázvorové pasty před přidáním rajčat. Pokud chcete udržet omáčku řídkou, můžete přidat vodu během posledních deseti minut vaření.

Zpět do obchodu