Neohodnoceno

Čát Čapát Grill masala

Momentálně nedostupné
75 Kč

Složení: mořská sůl, paprika, chilli, černý pepř, sušené mango, asafoetida, kmín, adžvajen, skořice, zázvor, černá sůl, hřebíček, černý kardamom, zelený kardamom, fenykl, máty, koriandr, černý kmín, badyán, muškátový oříšek, česnek, kurkuma, kari listy, bobkové listy, pískavice, hořčice, muškátový květ.

Vyrobeno v České republice.

 

Recept na grilované kuřecí maso:

  • 400 gramů kuřecího masa
  • 150 gramů řeckého jogurtu
  • 1 polévková lžíce česnekovo-zázvorové pasty
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy,
  • 1 polévková lžíce grill masala koření,
  • 50 gramů oleje
  • trochu soli

Postup: 

  1. Na kuřecí maso přidejte půl lžíce citronové šťávy a špetku soli, dobře promíchejte, přikryjte a nechte marinovat 10 minut.
  2. V misce smíchejte 150 gramů řeckého jogurtu a 1 lžíci koření grill masala. Zkontrolujte chuť a v případě potřeby přidejte sůl nebo pepř. Do jogurtové směsi přidejte kousky kuřete a 25 g oleje a dobře promíchejte. Směs nechte alespoň 1 až 8 hodin v lednici.
  3. Kuře grilujte po dobu 20 minut při teplotě 180 °C, nebo použijte elektrický gril při 250 °C po dobu 10 minut. Na zahradním grilu také grilujte na mírném ohni po dobu 10 minut. Oheň udržujte od kuřete dál, jinak se spálí. Pokud je oheň příliš nízký, maso vyschne. Během grilování potřete štětcem namočeným v oleji alespoň jednou.
Zpět do obchodu