Neohodnoceno

Čát Čapát Fish masala

Momentálně nedostupné
75 Kč

Složení: cizrnová mouka, kmín, koriandr, fenykl, adžvajen, pískavice, hořčice, černý pepř, paprika, chilli, mořská sůl, kurkuma, česnek, zázvor, sušené mango, garam masala.

Vyrobeno v České republice

Recept na rybu:

  • 300 gramů ryby
  • Čát Čapát Fish masala 1 lžíce
  • Cizrnová mouka 1 lžíce
  • Česnekovo-zazvorová pasta 1 lžíce
  • Citronová šťáva z půlky citrónu
  • Řecký jogurt 1 lžíce
  • Olej na smažení

Postup: 

  1. Rybu umyjte a osušte a nakrájejte na kousky. Přilijte citronovou šťávou, přidejte lžíci česnekovo-zázvorové pasty a špetku soli. Dobře promíchejte a přikryjte 5 až 10 minut.
  2. Dejte rybu do hrnce, přidejte lžíci řeckého jogurtu a 1 lžíci Čát Čapat Fish Masala koření. Dobře promíchejte, posypte 1 lžíci cizrnové mouky a znovu promíchejte. Zkontrolujte chuť soli a chilli, případně dokořeňte.
  3. Vložte rybu do ledničky na 2 až 8 hodin.
  4. Po několika hodinách zahřejte olej na pánvi. Když teplota oleje vystoupá na 180 nebo 190 °C, opatrně do ní vložte rybu a nastavte výheň na střední teplotu. S rybou nehýbejte 6 minut, pak ji opatrně otočte na druhou stranu.
  5. Dbejte na teplotu oleje. Jestli více než 150 °C, ryby budou spálené z vnějšku, ale syrové vevnitř. Pokud je teplota nižší než 140 °C, ryba bude napuštěná olejem.
  6. Asi po 5 minutách znovu rybu otočte otočte. Po 2 minutách ji vyjměte z pánve a položte na kuchyňský papír.
  7. Posypte kořením garam masala nebo čát masala na ryby a podávejte ji se svou oblíbenou omáčkou.
Zpět do obchodu