Neohodnoceno

Čát Čapát Cizrnová Masala

Momentálně nedostupné
75 Kč

Složení: paprika, skořice, černý kardamom, zelený kardamom, hřebíček, muškátový oříšek, bobkový list, koriander, kmín, černý kmín, fenykl, černý pepř, zázvor, černá sůl, sušené mango, asafoetida, adžvajen.

Vyrobeno v České republice.

Recept – Cizrnová masala

  • Cizrna 200 g
  • 1 lžíce česnekovo-zazvorové pasty
  • Půl lžíce citronové šťávy
  • 100 g jemně nasekaných rajčat
  • 100 g jemně nasekaných cibuli
  • 100 ml oleje
  • 100 gramů řeckého jogurtu
  • 1 lžíce jedlé sody

Postup:

  1. Namočte cizrnu do vody v poměru 1:3 přes noc, ráno sceďte cizrnu a vodu uložte do samostatné nádoby. Přidejte na cizrnu lžíci jedlé sody, dobře promíchejte a přikryjte a nechte jednu až dvě hodiny. (Když použijete cizrnu z plechovky, tak ji nemusíte namočit přes noc a můžete rovnou přidat sodu.)
  2. Po dvou hodinách cizrnu důkladně umyjte čistou vodou, aby se odstranila chuť sody. Nyní vložte cizrnu do tlakového hrnce a přidejte vodu z cizrny. V případě potřeby přidejte další vodu, aby cizrna zůstala ponořena a nad ní zůstal 1 cm vody.
  3. Rozehřejte vařič na vysokou teplotu a dejte vařit. Jakmile začne tlakový hrnec pískat, snižte teplotu a nechte 30 minut vařit. Po 30 minutách hrnec odstavte a odtlakujte. Plně hrnec otevřete, až se ochladí.

Příprava koření: 

  1. Zahřejte na pánvi 50 gramů oleje a přidejte do něj celé balení „B“ (1 bobkový list, 3 hřebíček, 3 kardamomy, 5 paprik a skořici) a promíchejte. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte na střední teplotu.
  2. Když je cibule světle zlaté barvy, přidejte lžíci česnekovo-zázvorové pasty a dobře promíchejte. Snižte teplotu a přidejte lžičku koření z balíčku označený „A“ a dobře promíchejte. Okamžitě přidejte nakrájená rajčata a dobře promíchejte. Nyní vlejte půl šálku vody a přikryjte víčkem, aby rajčata změkla.
  3. Po 5 minutách přidejte jogurt, citronovou šťávu a dobře promíchejte. Jakmile jogurt smícháte s kořením, zkontrolujte chuť směsi, a když potřeba, přidejte více soli nebo chilli, přikryjte víčkem a vařte 5 minut.

Závěrečná příprava.

  1. Zkontrolujte cizrnu. Pokud je dobře změkčená, přidejte směs s kořením na cizrnu. Dobře promíchejte a podle potřeby přidejte vodu. Při nízkém teplu vařte směs 5 minut.
  2. Zahřejte zbývající olej na pánvi na vysokou teplotu a vložte do něj směs cizrny. Nakonec vložte listy pískavice  a nechte vařit zakryté 5 minut.

 

Podávejte s čerstvým koriandrem. Přejeme dobrou chuť.

Zpět do obchodu