Neohodnoceno

Čát Čapát Butter chicken masala

Momentálně nedostupné
75 Kč

Složení: sůl, koriandr, kmín, černý pepř, hořčice, muškátový oříšek, zelený kardamom, skořice, paprika, chilli, sušené mango, černá sůl, kurkuma, hřebíček, bobkové listy, pískavice, garam masala

Vyrobeno v České republice.

Recept na Butter chicken:

Kuřecí prsa 600 gramů

2 polévková lžíce česneko-zázvorové pasty

1 polévková lžíce oleje

2 polévkové lžíce jogurtu

1 lžíce citronové šťávy

2 cibule střední velikosti

400 gramů čerstvého rajčete

12–15 ořechů kešu

60 gramů másla

25 g smetany ke šlehání

Sůl podle chuti

 

Čát čapat Butter chicken

Příprava marinády na kuře:

  1. Vezměte si 600 g kuřecích prsou, umyjte a osušte a nakrájejte na pásky střední velikosti.
  2. Vložte kuře do misky a přidejte 1 lžíci citronové šťávy a špetku soli, dobře promíchejte a dejte bokem na 5 minut.
  3. Po 5 minutách přidejte jednu polévkovou lžíci česnekovo-zázvorové pasty, poté přidejte marinovací balíček Čát čapat označený „A“.
  4. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje, 2 polévkové lžíce jogurtu a dobře promíchejte a odložte na 10 až 15 minut.

Příprava omáčky:

  1. Do hrnce přidejte 150 gramů cibule a 400 gramů čerstvých rajčat, 12 až 15 ořechů kešu, 2 šálky vody a vařte na mírném ohni, dokud rajčata a cibule nezměknou, asi 5 - 7 minut. 
  2. Sundejte hrnec z ohně a nechte jej vychladnout, dejte směs do mixéru, aby se vytvořila hladká omáčka a poté směs propasírujte, aby jste se zbavili semen a slupek rajčat.

Příprava kuřete:

  1. Rozehřejte pánev na vysokou teplotu a přidejte 25 gramů másla.  Na pánev rozprostřete kuřecí proužky. Pokud se všechno kuře nevleze na pánev, smažte po etapách. 
  2. Jakmile kuře zezlátne, otočte ho. Když je kuře hotové, snižte plamen na minimum a dejte všechny kousky kuřete dohromady do pánve a přikryjte víkem po dobu 3 až 4 minut. Maso by mělo být měkké a jemné. Dejte kuře do misky a odložte stranou.

Závěrečná příprava:

  1. Stejnou pánev rozehřejte na mírném ohni. Přidejte 25 gramů másla na mírném ohni, celé koření v balení označeném „B“ a smažte 30 sekund. Poté přidejte 1 polévkovou lžíci česnekovo-zázvorové pasty na dalších 30 sekund a poté Čát čapat masala koření na butter chicken označené „C“. Smažte směs déle než 30 sekund, použijte k míchání dřevěnou lžící.
  2. Nyní přidejte omáčku z rajčat, cibule a kešu, zahřívejte na 2 minuty na vysokou teplotu a potom přikryjte víkem, dokud nedojde k varu.
  3. Plamen omezte na minimum a nechte vařit 5 až 7 minut.
  4. Přidejte balení "D" (kasori methi), zbytek másla a smetany podle chuti. Přidejte kousky kuřete, zakryjte víčkem a na mírném ohni po dobu 5 minut vařte. Vypněte sporák a nechte odpočívat minimálně 2 minuty, stále s víčkem.
  5. Poté vložte do prezentační misky a ozdobte smetanou a koriandrem nebo petrželkou.

Dobrou chuť.

Zpět do obchodu